torsdag den 15. juli 2010

Dilemma - hvad syntes du?


Min mor har inviteret os en tur i Djurs sommerland mandag i uge 30. Hun har fribilletter. Det bliver helt vild godt. Det er sammen med hende + min søster, hendes mand og deres tvillinger på 2 år. Dilemmaet der er opstået er dog så....skal vi vælge at sige at det er en udflugtsdag uden Anton. Vi har talt meget om på det sidste (og det er også derfor at Anton er skrevet på venteliste til mere aflastning) at Gustav for tid kommer til at være med på Antons præmisser. Vi er simpelthen nødt til at tage laveste fællesnævner. Anton syntes det er hyggeligt at være med på en sådan tur, men har svært ved at overskue det...skal guides meget, spiser stort set ikke noget en hel dag, fordi han ikke kan koncentrere sig herom, han vil/kan ikke prøve ret mange ting og han har en max grænse på 3-4 timer. Når der så er 4 børn med med så forskellige behov eller ønsker kan dagen også være mere splittet. Antons farmor har efterlyst en alenedag med Anton, hvor hun har ham på besøg og har selv bl.a. foreslået mandag. Det vil være 100 % forkælelse for Anton og han elsker at være alene ude hos farmor og farfar. Det bliver to meget forskellige ture afhængig af hvad vi vælger....en hyggelig kort samlet familietur, eller en luksusdag for hver af børnene på hver deres måde...og jeg må indrømme at vi også får mere tur ud af ikke at have Anton med, da vi er meget på, når han er i sådanne rammer. Gustav har fået brochuren omkring Djurs sommerland med posten og stået med drømmende udtryk og planlagt at prøve ALT...og han vil kunne holde til en hel dag. Så skal jeg vælge at sige at han har krav på det...og at Anton vil så en lige så god dag alene hos sin farmor. Og er det egentlig hans behov at komme afsted. Eller er det bare min samvittighed - at tage på familietur uden Anton. Hvis han havde været planlagt i weekendaflastning, som han er hver 5. weekend har jeg jo god samvittighed omkring det. Har jo allerede meldt ud over for familienat det ikke altid er i Antons interesse at deltage i større familiefester...han kan ikke overskue det, og bliver tit udstillet lidt i sådanne rammer istedet.
Beklager den lange beskrivelse - men svært at gøre kort.
Nogle råd eller meninger herom?

3 kommentarer:

 1. Jeg synes ikke det vil gøre så meget hvis I lader Anton være hos farmor og farfar den dag. Som du også selv er inde på så vil han få en meget bedre dag hos dem end i en park med masser af mennesker som han ikke er tryg ved. I vil også få en bedre dag ud af det da I kan koncentrere jer om Gustav og få en hygge-dag med ham og resten af familien. Anton er jo i trygge hænder hos farforældrene.

  SvarSlet
 2. Jeg synes, at I med god samvittighed skal give jer selv lov til at nyde en dejlig dag i Djurs Sommerland sammen med Gustav, som uden tvivl vil elske at være i centrum og have far og mor for sig selv sammen (sammen med familien :)Anton får også en fantastisk dag hvor han får al opmærksomhed hos farmor og farfar - en ren "win-win" ;)
  Hvis Anton skal med i Djurs Sommerland en dag, kan I måske vælge en hverdag eller weekend hen imod sæsonslutningen, hvor der ikke er så mange mennesker, så er det måske mere overskueligt for ham??
  Kh Tina

  SvarSlet
 3. Mange tak for jeres kommentarer...er også næsten sikker på at det bliver modellen. Det er den bedste løsning for alle - blot lidt svært at "vælge Anton fra"...vil jo stadig gerne være en så "almindelig" familie som muligt, hvor alle kan være med....men måske er det netop i higen efter det almindelige han ikke er med sådan en dag:-). Knus Joan

  SvarSlet