lørdag den 14. august 2010

Uhm

Havde lidt frugt i frugtskålen idag, som var lige ved at det skulle være nu...nektariner og pærer. Har tidligere lavet en pæremarmelade som minder mere som en pæresirup med frugtstykker, hvilket den så er blevet i mit tilfælde .

400 g pærer skrælles og skæres i små stykker
400 g sukker
1 stang vanille
½ dl vand

Pære, sukker, vand, vanillekornene + vanillestangen koges til væden er blevet lidt tykkere og frugten let udkogt.

Hældes på skoldede glas...der bliver hvad der svarer til to alm syltetøjsglas. Det ser vidunderligt ud med alle de små sorte vanillekorn - og jeg lader altid stangen ligge i for at kunne fortsætte med at give smag.
Det smager sindsygt godt oven i lidt A-38

Nektarinerne blev lavet til improviseret marmelade- 1 alm glas

250-300 g nektarin i små tern

200 g sukker

1 tsk vanillesukker

1 appelsin

1 tsk geleringspulver
Nektariner og sukker kommes i gryde, appelsinens skræl rives af juliennejern og kommes i, desuden bruges saften. Tilsættes vanillesukker og koger a 15 min, så nektarinene bliver ordentlig blød. Tilsættes geleringspulver, og koges kort op. Hældes på skoldet glas

Ingen kommentarer:

Send en kommentar