mandag den 18. oktober 2010

En af familiens yndlings æbledesserter

Til fællesspisning idag måtte det stå i efterårets tegn. Så med hele familien samlet (7 voksne og 4 børn) blev der lavet forloren hare med kartofler og råkostsalat - samt selvfølgelig brun sovs og franske kartofler. Til dessert en lun æblekage, som vi har fået flere gange, da alle godt kan lide den (sågar blevet bestilt et par gange). Idag også godkendt til fulde af Karoline, som næsten spiste sin fars portion :-)

Hvis nogle skulle være interesserede:
Æblekage med makronskum.

1 kg skrællede æbler skåret i tern.
1 dl vand
vanillestang
3 spsk sukker
125 g sukker
125 g knuste makroner (plejer dog at skrue mængden op til ca 200 g, da jeg godt kan lide et lidt "tungere" skum
4 stiftpiskede æggehvider

Æbler, vand, korn+ stang fra en vanillestang og 3 spsk sukker koges mør. Vanillestangen tages op. Æblemosen lægges i bunden af et ildfast fad. Æggehvider piskes stive og der iblandes sukker og knuste makroner. Marengsmassen bredes ud over æblemosen som et låg. Bages midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 min. Serveres med græsk yoghurt, fromage frais eller lign.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar