tirsdag den 30. november 2010

Pebernødder med grahamsmel- må bare prøves

Faldt over denne opskrift på pebernødder idag...med grahamsmel. Og det må selvfølgelig bare prøves. Min tanke er at de bliver lidt sprødere og evt lidt sundere....og god samvittighed er en eftertragtet vare her i december...selv om at vores slankeprojekt her hjemme går fint, og jeg nu har tabt 4 kg :-). Og de smager bare helt vildt godt. Selv min mand var begejstret

Hvis du også har lyst at prøve er opskriften her - kilde "Familiesysler- året rundt" af Inge Skovdal og Pernille Albers

175 g smør
200 g sukker/rørsukker
1 æg
125 g grahamsmel
125 g hvedemel
1 tsk kardemomme
1 tsk st. nelliker
1 tsk stødt ingefær
1 tsk natron
1 knivspids hvid peber
Smør og sukker røres blødt, og resten tilsættes. Stilles koldt mindst ½ time. Trilles til kugler og bages i ovnen ved 200 grader i ca 10 min. Der blev ca 70 kager. De flød meget ud, så der er nok nærmere tale om småkager al a pebernød.
Ellers har det været en lidt travl aften. Først ned i Gustavs børnehave og sammen med personale og den øvrige bestyrelse lege nisser og pynte hele børnehaven op til, når børnene møder imorgen. Der er appelsiner, kager og udklip hængende ned fra loftet i et overdådigt antal. Det ser simpelthen så godt ud. Og så er det lige ikke at afsløre noget over for Gustav...for det er jo nissernes værk. Ærgeligt at han ikke skal i børnehave imorgen. De skal nemlig også allerede imorgen afsted til julegudstjeneste, og det var han meget optaget af sidste år. Hjemme igen er der nu den sidste omgang muffins i ovnen - der er bagt 20 med æble og kanel, 20 med blåbær og 20 med hindbær, som manden kan have med på arbejde imorgen, da han for nyligt havde fødselsdag.
Så godnat lige om lidt :-)

1 kommentar:

  1. Hvor er du sej. at det lykkes med at tabe dig!!! Du får lige en medalje herfra (jeg kan nemlig ikke).

    De småkager er da en vældig god ide. Måske var der nogen, der burde eksperimentere lidt i den grove småkagegenre:)

    SvarSlet