onsdag den 9. marts 2011

Tigerspring hos handicappede?

Anton har det lidt svært for tiden. Han er mere labil end ellers og meget udadregerende, når han ikke kan eller vil mere. Han svinger normalt meget med gode og dårlige dage, gode og dårlige perioder, også uden at vi helt kan se hvorfor. Vi tilskriver det epilepsien- at vi simpelthen kan fornemme at der er mere uro i hoved på ham, filteret over for indtryk mere grovmasket og han bliver hurtigere "fyldt op". Nu har han nogle uger været noget utidig.
MEN samtidig er han mere "klar" - fanger flere ting, søger grænser (opsøger simpelthen ballade), kørere mindre i ring end han plejer og virker til at udvikle sig. Når man nu er vant til at se hans mikro udviklingstrin :-)
Så er det fordi han er mere klar og åben over for indtryk, at han får for meget. Er det reaktion på udvikling. Lidt al a tigerspring hos spædbørn?
Ved i hvert tilfælde at det er hårdt at bære en 8-årig væk fra opvaskeren 10 gange på en time, fordi han lige skal pille ved det, som han ved, han ikke må. Eller når han "flejner" i bilen på vej til ridefys, og han bare vil hjem. Skrigende (og jeg mener SKRIGENDE), tudende, sparkende, slående og frustreret. En mor der syntes bilen pludselig er alt for lille, og den eneste måde at bevare sin mentale sundhed på er at skrue op for musikken, så hysteriet camoufleres lidt, for jeg kan intet gøre for at stoppe det. Han hører ikke hvad jeg siger, han slår, hvis jeg vil holde ham i hånden og er bare ked, selv da han opdager at vi er på vej hjem. Lige så snart han lander hjemme er han rolig igen.
Det virker helt klart som om han siger fra....og så alligevel....er det bare en test af mor? Den lille tvivl sidder der jo. For sådan en tur havde en til tider også meget hysterisk lillebror ikke fået lov til at "vinde".
ÆV nogen gange ville det være rart med en facitliste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar