søndag den 17. april 2011

Påskebrød al a rede

Så er påsken skudt igang med påskebrød hertil morgen. Improviseret opskrift.
2 dl lunken vand
1 dl surmælksprodukt- her græsk yoghurt
20 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 tsk gurkemeje
250 g sigtemel
250 g hvedemel

Æg - antal efter ønske

Gær opløses i vand. Øvrige ingredienser tilsættes. Hæver i køleskab natten over. Trilles til rund krans, som klippes med saks, så det ligner en rede lidt. Pensles med vand og drysses med sesamfrø. Efterhæver i ovnen under opvarmning ca 15 min. Æggene koges ca 1 min. Tørres og lægges i midten af kransen. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. Æggene bliver hårdkogte. Og brødet får den skønneste gule farve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar